Informatie over de fotografen van www.GLAMOURNET.net.Fotograaf: Roelof Pantjes

Gebruikerswaardering: / 19
LaagsteHoogste 

Roelof Pantjes

Al op drie jarige leeftijd hield ik me bezig met fotografie. Althans, ik imiteerde mijn vader die vaak dia's maakte. Er is nog ergens een afbeelding waar ik foto's zit te maken van mijn jongere broer op zijn hobbelpaard. Als ik die weer tegenkom zal ik hem bij dit artikel zetten.

Ik ben geboren op 25 juli 1966 in Apeldoorn, opgegroeid in Dokkum en na de studie Informatica aan de Rijksuniversiteit van Groningen afgezakt naar het brabantse Helmond. Na 9 jaar voor een detacheringsbedrijf te hebben gewerkt heb ik een belgische onderneming, OK! Software Development BVBA opgericht voor freelance automatiseringsopdrachten. Ik ben toen ook in België komen wonen. De meeste projecten die ik heb gedaan zijn voor verschillende philips afdelingen in de consumenten elektronica en medische systemen, interessant omdat je bezig bent met de nieuwste apparaten en technologieen, maar ook vanwege bezoekjes aan onder andere india en australië.

Geleidelijk aan begon ik steeds meer plezier te krijgen in de hobby van fotografie. In 2006 startte ik dan ook een opleiding analoge fotografie aan de Kunstacademie in Leuven en drie jaar later stond ik voor het eerst op de trouwbeurs in Brussel als huwelijksfotograaf. Samen met mijn oudste twee kinderen als assistent!

De bedoeling is om dit voorlopig als bijberoep te blijven doen. Onder andere om voldoende tijd voor mijn kinderen te hebben, maar ook om een zekere kwaliteit te kunnen bieden in het werk wat ik lever. Naast de handvol trouwerijen op een jaar is er zo voldoende gelegenheid voor allerhande reportages, modeshoots en reclame opdrachten. Maar ook is er zo tijd voor vrij werk en meer experimentele shoots en workshops zoals de recente hotelshoots om mijn kennis verder te verfijnen en uit te breiden.

Er zijn eigenlijk twee aspecten van de fotografie waardoor ik me aangetrokken voel. Het eerste is de creativiteit om het bijzondere van een persoon of van een bepaalde situatie te ontdekken en te laten zien aan andere mensen. Het is grappig hoe sommige mensen van zichzelf vinden dat ze 'niet op papier pakken', hoewel ze nog nooit een professionele fotoshoot hebben meegemaakt. En de verbaasde reakties achteraf zijn heerlijk en hebben voor sommigen zelfs een therapeutisch effect.

En daarmee kom ik ook op het tweede aspect, het sociale gebeuren, bezig zijn met mensen. Nieuwe mensen ontmoeten en daar iets voor kunnen betekenen door op een plezierige manier samen te werken in een creatief proces met een tastbaar eindprodukt.

Ik kijk dan ook vol verwachting en met veel plezier uit naar onze volgende samenwerking!

Laatst aangepast op dinsdag, 11 mei 2010 19:56